Wat kost het uitbesteden van de salarisadministratie?

 

Als een bedrijf een bepaald aantal medewerkers in dienst heeft, wordt het voordeliger om de salarisadministratie uit te besteden. Dit kan veel tijd schelen, aangezien een salarisadministrateur ervoor zorgt dat de medewerkers op tijd betaald krijgen. Hierbij wordt rekening gehouden met alle onkosten, worden er loonstroken opgeleverd, en wordt er rekening gehouden met de laatste wet- en regelgeving. Bij het zoeken naar de juiste salarisadministrateur wordt er naast de kwaliteit vooral gelet op de kosten van de salarisadministratie. In dit artikel vind je een duidelijk overzicht over de kosten die komen kijken bij het uitbesteden van de salarisadministratie. 

Wat zijn de tarieven voor het uitbesteden van de salarisadministratie? 

Om de loonadministratie op te starten rekenen de meeste salarisadministrateurs een bedrag van rond de €20,- per werknemer. Daarbij komt nog een bedrag van tussen de €5,- en €15,- per loonstrook per maand. Naast deze vaste kosten kan er ook nog gekozen worden voor extra opties. Reken op de volgende optionele kosten voor de salarisadministratie:

Koppeling met pensioenfonds

€2,50,- per maand per medewerker

   
   

Koppeling met pensioenfonds

€20,- eenmalig

Koppeling boekhoudpakket

€20,- eenmalig

 

De kosten van het opzetten van de salarisadministratie kunnen sterk variëren. Virloce heeft bijvoorbeeld geen opstartkosten voor bedrijven met meer dan 50 medewerkers, terwijl andere salarisadministrateurs een vast tarief hanteren voor elke klant. Daarnaast hanteren veel salarisadministratie bureaus staffeltarieven. Meestal worden de kosten per loonstrook lager als het aantal medewerkers hoger wordt.

Voorbeeld kosten loonadministratie uitbesteden

Werknemers

Kosten per medewerker

0-25 werknemers

€12,50,- per maand per medewerker

26-50 werknemers

€10,- per maand per medewerker

51-100 werknemers

€9,- per maand per medewerker

   

 

Bij een klein aantal medewerkers zijn de kosten van de salarisadministratie al snel €12,50,- per maand per medewerker. Moet de loonadministratie gedaan worden voor tussen de 26- en 50 werknemers daalt de gemiddelde prijs per maand al met ruim €2,- naar €10,-. De tarieven om de salarisadministratie uit te besteden voor bedrijven boven de 50 medewerkers liggen al snel tussen de €7,- en €9,- per maand per medewerker.